Silvie & Manu, destination: variable

La aventura ha comenzado

Vrijdag 9u 's morgens: aankomst Lima. Eens uit de luchthaven weten we zorgvuldig de vele 'taxi-lokkers' te ontwijken. Na een stukje wandelen, spreekt plots een man ons aan. Waar we heen gaan? En: wonder boven wonder, hij moet toch ook niet 'toevallig' naar Plaza de Armas in Lima zeker! Na wat gediscussieer in ons basis Spaans, gaan we toch met de man mee, op voorwaarde dat we de bus nemen. Jammer genoeg hebben wij nog geen Soles (de Peruviaanse munteenheid) op zak, waardoor hij toch de bus voor ons zal moeten betalen... Bij deze zijn wij waarschijnlijk de eerste 'onwetende toeristen' die een gratis rit luchthaven-Lima hebben weten te bemachtigen ;-)

Eens in Lima hebben we meteen een bus naar Pisco geboekt. Pisco is een klein lieftallig stadje, in opbouw nadat het in 2007 werd verwoest door een aardbeving. Ook een stadje waar ze blijkbaar nooit blanke grote mensen zien, want voor we het goed en wel beseffen, vraagt een bende giechelende schoolmeisjes al of ze met ons op de foto mogen. Beetje de omgekeerde wereld.

De ochtendstond heeft goud in de mond, of in dit geval: vogelstront. Hier hoort misschien een woordje uitleg bij... We zijn vroeg opgestaan om een boottocht te maken naar Las Islas Ballestas. Dit is een eilandengroep die bezwijkt onder de overpopulatie van vogelsoorten (waaronder pelikanen en pinguïns, en waarbij we geleerd hebben dat wanneer men spreekt over 'Peruvian boobies' het wel degelijk over een vogelsoort gaat, en niet over de plaatselijke decolletés), tesamen met hier en daar een zeeleeuw. De eilandjes zijn volledig besmeurd met guano (de mooie naam voor vogelpoep), maar de lokale bevolking is hier bijzonder blij mee, want zij sturen 'collectors' naar de eilanden om zoveel mogelijk guano te verzamelen, en deze guano wordt dan als meststof gebruikt. Ieder zijn hobby natuurlijk.

Na deze welruikende ervaring was het back to Lima om daar Anne en Lies op te wachten. Om dan de volgende dag af te zien op onze 21 uur durende bus naar Cuzco. Maar het waren luxueze zetels, dat wel!

Danielle

Mooie foto's van las Islas Ballestas.Ze geven ons een goed beeld weer van het ruige landschap. We hopen nog veel foto's en reisverslagen te mogen lezen. Het thuisfront denkt vaak aan de wereldreizigers en wensen hen een onvergetelijke leuke reis toe.

tante Sonja

als je niets te doen hebt kan je ook de avonturen lezen van hanne-freek.reismee.nl
Ze vertrekken van 9 tot 31 juli naar Amerika. Hanne is de dochter van jos en reinhilde uit alken.
geniet van jullie verblijf en wij wachten weer vol ongeduld op je nieuwe verhaal. dikke kus nonkel jos en tante sonja

mama Silvie

Hey Silvie en Manu,
wat was ik blij eindelijk jullie eerste verslag en foto's te mogen lezen
Mooie foto's en mooi geschreven.
Hou dat vol zo en overlaad ons maar met heerlijke reisverhalen en leuke anekdotes
Ik kijk al uit naar het volgende !

Groetjes

Stinny

Ma how, geweldig zeg!
We leren nog bij! Leuke foto's en leuk verhaal.
Hopelijk horen we snel weer iets!
Geniet nog van de geweldige ervaring!

x

Daphne

Hey Manutje!!!

Ik mis u.

Ik ben wel super blij te horen hoe goed je het stelt. Leuk allemaal.

Ondertussen, gisteren eigenlijk, heb ik het appartement van didier verkocht, allemaal heel snel gegaan... spannend.

voor de rest alles ok,

leuk dat ik je dagelijks kan 'stalken' op je site :-)

Grapje!!

Tot snel, stuur ook eens een persoonlijk berichtje naar mij....

dikke zoenekapoen, jongeman....

xxx

Liesbeth

Hoi Silvie!

Zo te lezen verloopt het daar prima tot nu toe! Prachtige foto's!! waaw!
Geniet nog met volle teugen van de prachtige reis!!
tot hoors!

xxx

Mariska

Leuk geschreven! :) Nù al zoveel leuke ervaringen, haha! Wat een mooie foto's ook. Geniet!! :) xxx

Daphne

MANUTJE

Proficiat met uw super super top top top punten...

Je maakt me weer zo fier

drie dikke zoenen

xxxx